Lapkričio 12–13 d. Briuselyje rengiamas didžiausias kasmetinis Europos Sąjungos (ES) misijos „Sveikas dirvožemis ir maistas“ renginys „Europos dirvožemio misijos savaitė“, subursiantis Europos Komisijos, ES šalių narių atstovus, politikos formuotojus, dirvožemio tyrėjus, verslininkus, taip pat buvusių, esamų ir būsimų ES misijos projektų dalyvius, mokslininkus bei visuomenės organizacijų atstovus.

Renginyje vyks diskusijos apie naujausius mokslinius dirvožemio ir susijusių temų tyrimus; EK atstovai pristatys politikos naujienas; misijos projektų dalyviai pristatys gerąsias praktikas, padedančias išsaugoti dirvožemį, atkurti biologinę įvairovę, išlaikyti derlingumą, taip pat dalysis žiniomis apie dirvožemio svarbą su ūkininkais, mokslininkais, politikais ir visuomene bei misijos finansinių galimybių panaudojimą svarbių iniciatyvų įgyvendinimui.

Taip pat renginyje numatytas laikas tinklaveikai, naujų partnerių paieškai ir ryšių užmezgimui.

Vien 2023 m. misijos savaitė sulaukė 400 dalyvių Madride ir tiek pat transliuotas sesijas nuotoliu stebėjusių dalyvių (2023 m. forumo ataskaita). Šiais metais laukiamas toks pats įdomus ir gausus naujų žinių renginys.

Lapkričio 14 d. numatomi vizitai į inovatyvias vietas, tačiau ekskursijose galės dalyvauti tik jau vykdomų misijos projektų partnerių atstovai.

Dalyviams netaikomas registracijos mokestis. Dalis sesijų bus transliuojama nuotoliu.

Registraciją rasite renginio svetainėje.

Daugiau informacijos

Jolanta Revaitienė
„Europos horizonto“ ES misijų „Prisitaikymas prie klimato kaitos“ ir „Sveikas dirvožemis ir maistas“ NCP
Tel. +370 675 69 663
El. p. jolanta.revaitiene@lmt.lt