Nuotoliniai renginiai, skirti Marie Skłodowskos-Curie veiksmų programos MSCA4Ukraine iniciatyvai

Balandžio mėnesį Europos Komisija paskelbė, jog papildomai skirs 10 mln. eurų remti Marie Skłodowska-Curie veiksmų programos MSCA4Ukraine iniciatyvą.

Pagal šią iniciatyvą nuo 2023 m. 125 tyrėjams iš Ukrainos suteikta galimybė studijuoti ir dirbti 21 Europos Sąjungos ir programos „Europos horizontas“ asocijuotose šalyse. Papildomas biudžetas suteiks galimybę dar 50 mokslininkų (doktorantūros studentams ir podoktorantūros stažuotojams) saugiai tęsti studijas ir stažuotes akademinėse institucijose, verslo įmonėse, mokslinių tyrimų centruose ir viešosiose institucijose.

MSCA4Ukraine iniciatyva apima paramą institucijoms, leidžiančią joms priimti tyrėjus nuo 8 mėn. iki 2 m. laikotarpiui bei suteikti jiems:

  • mokymus,
  • įgūdžių ir karjeros plėtros galimybes,
  • puikias įdarbinimo sąlygas,
  • priežiūrą (angl. supervision).

Atrinktiems tyrėjams, turintiems šeimyninių įsipareigojimų, taip pat bus skiriamos šeimos išmokos, o tyrėjams su negalia – išmokos specialiesiems poreikiams.

Paraiškas bus galima teikti nuo 2024 m. rugpjūčio 4 d. iki 2024 m. rugsėjo 5 d. Būsimieji pareiškėjai jau dabar gali pasitikrinti ar atitinka kvietimo kriterijus ir pradėti rengti paraišką. Teikti paraiškas (kaip ir pasitikrinti ar atitinkate kriterijus) galima svetainėje.

MSCA4Ukraine iniciatyva surengs informacines sesijas, kuriose bus pateikta informacija tyrėjams ir priimančioms organizacijoms, norinčioms teikti paraiškas pagal būsimus kvietimus.

  • Įžanginis nuotolinis renginys vyks birželio 14 d. 14.00-16.00 (CEST). Registruokitės paspaudę nuorodą.
  • Klausimų ir atsakymų nuotolinės sesijos potencialiems pareiškėjams vyks birželio 20 d. 11:00-12:30 (CEST) ir birželio 24 d. 14:00-15:30 (CEST). Registracija nėra būtina, o prisijungimo nuoroda bus pateikta svetainėje.

Išsamiau apie MSCA4Ukraine iniciatyvą galite paskaityti Europos Komisijos publikuotame pranešime.

Daugiau informacijos

Justyna Lučinska
„Europos horizonto“ MSCA NCP
Tel. +370 604 76 180
El. p. justyna.lucinska@lmt.lt