Jungtinių tyrimų centro Italijoje organizuojami mokymai apie eksploatacijos nutraukimą

Jungtinis tyrimų centras (angl. Joint Research Center, JRC) š. m. birželio 24-28 d. Isproje (Italijoje) organizuoja mokymų stovyklą apie eksploatacijos nutraukimą. Į praktiką orientuotų mokymų metu turėsite galimybę pamatyti branduolinius įrenginius bei atlikti iliustruojančių atvejų tyrimus. Mokymai rengiami, atsižvelgiant į Europos branduolinių elektrinių eksploatavimo nutraukimo ir aplinkos atkūrimo mokymosi iniciatyvą „ELINDER“.

Mokymai skirti studijuojantiems pagal inžinerijos, mokslo ir technologijų srities studijų programą. Pirmenybė bus teikiama studijuojantiems magistrantūroje arba doktorantūroje ir nevykdantiems apmokamos profesinės praktikos.

Dalyvavimą remia JRC. Taip pat stovyklos bei kelionės išlaidos gali būti iš dalies kompensuojamos pagal projektą „ENEN2plus“.

Suinteresuotieji maloniai kviečiami iki š. m. balandžio 12 d. 23:59 val. (CET) užpildyti paraiškos formą ir ją kartu su studento pažymėjimo kopija – išsiųsti el. paštu: JRC-DSS@ec.europa.eu.

Išsami informacija apie vasaros mokymų stovyklą šiame dokumente.

Jungtinis tyrimų centras teikia nepriklausomą, mokslu ir žiniomis grįstą pagalbą Europos Sąjungos (ES) institucijoms, remiant ES politiką, kuria siekiama teigiamų pokyčių visuomenėje. Veikdamas kaip strateginis partneris, padeda ES rasti sprendimus globaliems iššūkiams spręsti, pvz., klimato kaita, skaitmeninis pagreitis, su tuo susijusi ir besikeičianti darbo aplinka, žmogaus gebėjimas prisitaikyti prie pokyčių ir kt.