Kvietimas teikti paraiškas „Europos geležinkeliai 2023“

Pagal „Europos geležinkelių 2023“ kvietimą teikti paraiškas numatoma finansuoti 21,2 mln. eurų vertės projektus, skirtus Europos geležinkelių 1 tikslui (tinklo valdymo planavimas ir kontrolė, judumo valdymas multimodalinėje aplinkoje ir skaitmeninės priemonės), taip pat 8 tikslui (bandomieji moksliniai tyrimai ir kita veikla) pagal iš dalies pakeistą 2023-2024 m. Europos geležinkelių metinę darbo programą.

Šiuo kvietimu Europos geležinkeliai ketina kurti sinergiją su bendrąja įmone SESAR 3, skatindami integruotą oro ir geležinkelių tinklo pagrindą tvariai ir efektyviai energiją vartojančiai daugiarūšio transporto sistemai Europoje. Taip pat šiuo kvietimu remiamos veiklos, skirtos tinklo valdymo planavimui ir kontrolei, judumo valdymui daugiarūšio transporto aplinkoje ir skaitmeninėms priemonėms.

Europos geležinkeliai siekia sustiprinti bandomųjų mokslinių tyrimų veiklą, kuri yra esminis būsimų mokslinių tyrimų ir inovacijų orientyras, apimantis tokias temas kaip triukšmas ir vibracija, būsimos metro sistemos, biologinė įvairovė, griaunamieji turto valdymo sprendimai, doktorantūros studijų tinklo plėtra, DAC parko modernizavimas ir pajėgumų planas.

Paraiškų teikimo laikotarpis jau prasidėjo, o paraiškos bus priimamos iki 2024 m. vasario 7 d. 17.00 val.

Išsami informacija apie kvietimą ir jo sąlygas.

Daugiau informacijos:

Akvilė Eglinskaitė
„Europos horizonto“ 5 veiksmų grupės NCP
Tel. +370 675 69 581
El. p. akvile.eglinskaite@lmt.lt